Tukijoita ja Hannelesta sanottua

tukiryhmäläisia
Tukiryhmäläisiä vaalikampanjaa tekemässä 🙂

”Hannele on yksi viisaimmista, oikeudentuntoisimmista ja periksiantamattomimmista ihmisistä, joita tunnen. Hänen asiantuntemuksensa muun muassa koulutuksesta ja ihmisoikeuksista on ylivertaista. Hannele tuntee maakunnan ja maailman moninaisuuden ja hänen myötätuntoinen, mutta jämäkkä otteensä elämään kantaa myös muita.”

– Touko Aalto, kansanedustaja

 

”Hyvä kansanedustaja on minusta sellainen, joka kykenee ottamaan nopeasti haltuun monimutkaisia kysymyksiä ja löytämään niihin ratkaisuja yhteistyössä eri puolueiden ja viranhaltijoiden kanssa. Tähän vaaditaan koulutusta, poliittista kokemusta ja henkilökohtaisia ominaisuuksia. Hannelelta löytyvät nämä kaikki vaadittavat edellytykset.

Kansanedustajiksi pyrkiviä ehdokkaita erottelee eniten ihmiskäsitys. Hyvälle kansanedustajalle jokainen ihminen on yhtä arvokas. Hän ei jaottele ihmisiä meihin ja muihin minkään ominaisuuden perusteella, vaan puolustaa jokaisen oikeutta ihmisarvoiseen elämään ja osallisuuteen yhteiskunnassa. Hannele on hyvä ihminen paitsi puheissaan myös teoissaan.

Hannele on yksi rohkeimmista ihmisistä, jonka tunnen. Häntä ohjaa voimakas vastuullisuuden tunne ympäristöstä, tulevaisuudesta ja muista ihmisistä. Hannele ei  pelkää tarttua vaikeisiinkaan kysymyksiin. Hän pystyy keskustelemaan rakentavasti pahimpienkin änkyröiden kanssa tinkimättä kuitenkaan omista arvoistaan. Hannele uskaltaa asettaa itsensä alttiiksi arvostelulle puolustaessaan heikommassa asemassa olevia.” 

– Elina Sillanpää, LitT, yliopistotutkija, gerontologian dosentti, Keski-Suomen maakuntahallituksen 1. varapuheenjohtaja

 

”Olen tuntenut Hannele Vestolan kymmenisen vuotta. Tutustuimme pikkukylämme liikuntahallin ovella syksyisenä iltana, kun Hannele pysähtyi auttamaan ja opastamaan lapseni jalkapalloharrastushaaveiden kanssa.

Näinä vuosina olen oppinut tuntemaan Hannelen lämpimän ja myötätuntoisen sydämen, jolla ei näytä olevan ääriä. Hannelen siipien suojaan mahtuu niin hänen oma perheensä, kylän ja kunnan asiat ja asukkaat kuin Suomenniemen kaiken väriset, kokoiset ja oloiset taaplaajat.

Ihailen Hannelen kärsivällisyyttä, kuuntelukykyä ja väsymätöntä kykyä pyrkiä yhteisymmärrykseen ja hyvään. Otan oppia kuinka hän valloittaa uskomattoman kokoisilta vaikuttavat vuoret rauhallisen tyynesti, askel kerrallaan. Koen, että maamme tarvitsee juuri tällaista opettajaa, äitiä ja kuuntelijaa erityisesti näinä aikoina kun vastakkainasettelut, ilmastouhkat ja ihmisyyden ja euron valtakamppailut repivät maatamme.”

-Marianne Hautsalo
Yrittäjä, äiti

 

”Maaseutu tarvitsee Hannelen osaamista, sitkeyttä ja kokemusta!

Kaupungit ja maaseutu tarvitsevat toisiaan. Siksi vahvan kaupunkipolitiikan rinnalle tarvitaan vahvaa maaseutupolitiikkaa. Hannelella on jalat tukevasti maaseudun mullassa. 

Vihreiden uusi maatalousohjelma saa kiitos laajalti puolueen ulkopuoleltakin. Viimeiset vuoden ovat osoittaneet sen, että vanhat puolueet ovat menettäneet otteensa niistä uusista innovaatioista, joilla maaseutu saadaan uuteen kukoistukseen.

Hannele tietää, että kestämättömästi lisääntyvät hakkuut, uudet kaivokset ja bulkkimaatalous eivät tuo hyvinvointia maaseudulle. Hän korostaa aivan oikein, että tarvitaan kestävää, jatkuvaan kasvatukseen perustuvaa metsänhoitoa ja pitkäikäisiä jatkojalosteita, kiertotaloutta ja erikoistuvaa maataloutta.

Opettajana Hannele ymmärtää, että koulutus on avain uuteen yrittäjyyteen ja ilmastoviisaaseen kehitykseen. Luonnolla on itseisarvo, mutta se on tärkeä resurssi niin hyvinvoinnissa, viihtyvyydessä kuin maaseutumatkailussa.”

– Lea-Elina Nikkilä, agronomi, FM, kunnanvaltuutettu, vihreä aktiivi, Joutsa

 

Minua pyydettiin kirjoittamaan, millainen Hannele on, miksi uskoisin hänen pärjäävän kansanedustajana. Ensin ajattelin, että enhän minä mitään osaa kirjoittaa. Sitten ajattelin, että osaanhan! Tunnenhan hänet koko elämäni ajalta – serkkuni, ystäväni, kummipoikani äidin.
Millainen Hannele, tai minulle Hansu, on? Eläimiä ja luontoa hän on aina rakastanut. Hän oli se, joka kotona Torvenperällä valvoi yöt varsovan Silona-tamman vierellä. Hän oli läsnä, kun kissaemo penikoi. Hannele auttoi ikkumaan törmännyttä, siipirikkoista lintua. Hannelen lapsuudenkotiin kuuluivat hevoset, lehmät, kanat, kissat, koirat.  Jo pikkutytöstä hän oli isänsä kaverina ravireissuilla tallityttönä; puhdisti kavioita, valjasti, harjasi ja lämmitteli hevosta.
Luonto ja luonnossa liikkuminen ovat aina olleet lähellä sydäntä. Lapsesta asti leikit leikittiin jokirannassa, niittypoluilla ja metsässä. 
Hannele ei pelkää työtä. Hänen lapsuudenkodissaan arvostettiin kaikkea työtä ja työn syrjään tartuttiin jo pienestä pitäen. Varhaisimpia muistikuvia Hannelesta on, kun hän lettipäisenä pikkutyttönä puhdisti talikolla hevosen pilttuuta kuluneisiin punaisiin kottikärryihin. Kottikärryt isä Kalevi työnsi lantakasalle, koska tyttösen voimat eivät siihen riittäneet. Ensimmäinen kesätyöpaikka oli vanhempien maatilalla maatalouslomittajana. Opiskeluaikoina Hannele tarttui siihen työhön mitä kulloinkin saatavilla oli, oli se sitten siivousta, sairaala-apulaisen tai kehitysvammaohjaajan työtä. 
Hannele on aina ollut terävä-älyinen, eikä minkään asian oppiminen ole ollut mahdotonta. Lukemaankin oppi jo viisivuotiaana. Kirjallisuus ja taito käyttää kynää ovat olleet aina hänen vahvuuksiaan.  Niin kauan kuin muistan, Hannele on taitavin sanankääntein kirjoittanut blogeja, mielipidekirjoituksia jopa käsikirjoituksia. Ajattelin usein, että hänestä tulee varmasti kirjailija
Hannelea on aina kiinnostaneet yhteiskunnalliset asiat, niiden epäkohdat ja lainalaisuudet. Hänen sydäntään lähellä ovat olleet heikompiosaiset, erityisesti lasten ja nuorten asiat. Hannelella on sanavalmiutta, enpä juuri muista tilanteita, joissa olisi sanattomaksi jäänyt. Hänessä on myös määrätietoisuutta: kun hän on jotain päättänyt tehdä, sen hän myös on tehnyt.
Kymmenkunta vuotta sitten härnäsin, että hakeuduhan politiikkaan mukaan. Hannelen ensimmäinen reaktio oli nauru, mutta kuinkas ollakaan, muutamaa vuotta myöhemmin hän olikin kuntavaaliehdokkaana. Tuolloin hän oli vielä saapa nähdä-kuinka tässä käy- en taida päästä -asenteella.  Hän pääsi läpi valtavalla äänivyöryllä! Seuraavien kuntavaalien jälkeen härnättiin, että sitten seuraavana eduskuntavaalit. Taas naurua – mutta jo tuolloin olin varma, että kyllä hän ehdokkaaksi lähtee ennemmin tai myöhemmin, koska kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen oli vain kasvanut. Tässä hän nyt on, eduskuntavaaliehdokkaana! En ollut ehdokkuudesta yhtään yllättynyt, sillä hän, jos kukaan, eduskuntaan kuuluukin.
Työtä pelkäämättömyys, sanavalmius, oikeudenmukaisuus, määrätietoisuus, tahto vaikuttaa, toisaalta herkkyys ja empatiakyky ovat Hannelessa piirteitä joita arvostan. Toivon todella hänen edustajaksi pääsevän. Ja pääseehän hän! Hiukan huolta kyllä kannan siitä, miten Hannele eduskuntatalolla ja maailmalla pärjää. Hänellä on nimittäin aivan toivoton suuntavaisto. 🙂
– Sanna, ystävä lapsuudesta saakka.

”Suomen eduskunta tarvitsee parhaat asiantuntijat, järkevät, inhimilliset ja tasa-arvoa puolustavat voimat eduskuntaan, ja yksi heistä on ehdottomasti olet sinä.

Sinä tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa taustasta ja mielipiteestä riippumatta, ja siitä on suurta apua eduskunnassa työskennellessä. Siksi toivon kovasti, että saat Keski-Suomen kansan ääniä ja valtakirjan päästä eduskuntaan 2019.”

 

Jassin Rezai, nuoriso-ohjaaja, tulkki, valtio-opin opiskelija, Jyväskylän kaupunginvaltuutettu

 

Julkisia tukijoita:

Heli Kaunismaa, Jyväskylä

Marko Vestola, Laukaa

Tanja Tuomaala, Laukaa

Satu Hintsa, Laukaa

Marjo Piilonen, Laukaa

Katariina Korhonen, Laukaa

Piia Mustikkamaa-Jokelainen, Laukaa

Kaarina Heiskanen, Suolahti

Hilkka Rantala, Kivijärvi

Minnamari Al-lami, Jyväskylä

Asta Häkkinen, Jyväskylä

Mia Möller, Jyväskylä

Lea-Elina Nikkilä, Joutsa

Katja Kautto, Laukaa

Anne Kesti, Laukaa

Barbro Björkfelt, Helsinki

Tero Lämsä, Jyväskylä

Elina Sillanpää, Jyväskylä

Piia Niemi, Jyväskylä

Anne Leinonen, Laukaa

Arto Suuronen, Laukaa

Tiina Suuronen, Laukaa

Eevi Nieminen, Kannonkoski

Pulmu Kuorelahti, Saarijärvi

Ninna Salakka, Jyväskylä

Päivi Tervonen, Jyväskylä

Marita Saxberg, Jyväskylä

Margo Saxberg, Jyväskylä

Anu Flyktman, Laukaa

Jatta Pynnönen, Laukaa

Marianne Luukkanen, Joutsa

Outi Heikkinen, Jyväskylä

Emilia Tahkola, Jyväskylä

Miia Mäkinen, Petäjävesi

Elvis Nshom, Jyväskylä

Joni Kurra, Jyväskylä

Elina Kurra, Jyväskylä

Marianne Hautsalo, Laukaa

Terhi Ek, Laukaa

Saara Peutereheikka, Jämsä

Rea Turunen, Laukaa

Kaisa Kärki, Jyväskylä

Ninna Salakka, Jyväskylä

Jana Toivanen, Laukaa

Petra Pakarinen, Laukaa

Adoosh M. Adoosh, Jyväskylä

Jenna Suvanto, Jyväskylä

Marjut Hiltunen, Jyväskylä

Rosa Hiekkanen, Jyväskylä

Belal AlObaidi, Vantaa

Sari Pöyhönen, Jyväskylä

Elina Kinnunen, Jyväskylä

Sanna Valtonen, Sievi

Taisto Holla, Joutsa

Anna-Riikka Ollila, Jyväskylä

Satu Kuukkanen, Jyväskylä

Tuulia Honkonen, Jyväskylä

Eeva-Liisa Liimatainen, Jyväskylä

Terhi Kirjavainen, Laukaa

Lilja Pötry, Kangasala

Heli Kinnunen, Jyväskylä

Sharifa Sarkhosh, Jyväskylä

Jassin Rezai, Jyväskylä

Raili Haataja, Kempele

Ronja Honkonen, Jyväskylä

Saima Kaunismaa, Jyväskylä

Reija Teerimäki, Jyväskylä

Päivi Kalliomäki, Jyväskylä

Maiju Hautsalo, Jyväskylä

Kirsi Survonen, Laukaa

Joni Kurra, Jyväskylä