Tietoja minusta

Synnyin 1971 Sievissä, Pohjois-Pohjanmaalla maanviljelijäperheeseen, jossa oli kuusi lasta. Me kaikki lapset teimme paljon maatilan töitä ja hoidimme eläimiä.

Kävin peruskoulun Sievissä, lukion Ylivieskassa ja yliopiston Oulussa. Valmistuin äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi. Opiskelun ohessa tein töitä maatalouslomittajana, siivoojana, elintarviketehtaan työläisenä, vanhustenhoitajana, sairaala-apulaisena psykiatrisessa sairaalassa ja kehitysvammaisten perhekodin hoitajana.

Muutimme miehen töiden perässä ensin Jämsään, sitten Orivedelle, Jyväskylään ja lopulta Laukaaseen. Meille syntyi kaksi lasta, ja meille on kulkeutunut uutta kotia tarvinneita eläimiä.

Olen toiminut vapaaehtoistehtävissä mm. Amnestyssa Oulussa, Oriveden koiraharrastajissa, Leppäveden kyläyhdistyksessä ja urheiluseurassa, Kampuksen Dynamon futsal-liigaseurassa ja JJK:ssa, SPR:llä, Laukaan kunnan sosiaalitoimessa nuoren tukihenkilönä ja vanhuksen ystävänä, vastaanottokeskuksessa, maahanmuuttajien suomen kielen opettajana, lasten kerhojen vetäjänä ja jalkapallovalmentajana ja niin edelleen.

Tällä hetkellä olen töissä yläkoulun äidinkielen opettajana, oppilaskunnan ohjaajana ja tiiminvetäjänä. Vapaa-aikaa vietän läheisten kanssa ja politiikan parissa. Luottamustehtäväni ovat Laukaan kunnanvaltuutettu ja vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja, maakuntavaltuutettu ja vihreän maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja ja Laukaan vihreiden hallituksen jäsenyys.

Harrastan luonnossa liikkumista, jyväskyläläisen joukkueurheilun seuraamista ja tukemista, kuntosalitreeniä, joogaa ja erilaisia vapaaehtoistöitä. Luen paljon ja käyn teatterissa ja elokuvissa. Meillä on kaksi kissaa ja kaksi koiraa. Koirat ovat tulleet meille kodinvaihtajina, ja toinen kissoista oli löytynyt neljän viikon ikäisenä kaupungista roskalavan alta. Ystävät, perhe ja eläimet rauhoittavat ja muistuttavat mieleen, mikä on elämässä tärkeintä. 

IMG_8648.