Miksi vihreät?

Liityin vihreisiin toistakymmentä vuotta sitten, kun eräs sukulaiseni postasi jälleen kerran rasistisen meemin Facebookiin. Mitta tuli täyteen ja päätin, että en katso enää tällaista vain sivusta. On pakko tehdä jotain niille asioille, joihin pystyy vaikuttamaan. En ole katunut tätä päätöstä hetkeäkään.

Ympäristö ja luonto ovat kaikki kaikessa, tietenkin. Emme me pysty elämään täällä, jos emme pidä huolta koko maapallosta ja etenkin omasta lähiympäristöstämme. Vihreät on puolue, joka kantaa eniten vastuuta maapallon tulevaisuudesta. Me olemme puhuneet ilmastonmuutoksesta jo vuosia ennen kuin aihe kiinnosti juuri ketään.

Vihreiden arvot kiinnostivat minua pitkään. Sukujuureni ovat ”äärikeskustalaiset”, ja sen jälkeen kun keskusta alkoi tuntua liian oikeistolaiselta makuuni, ajattelin pitkään, että vihreät on liian ”hieno” puolue minulle, en ole tarpeeksi vihreä ollakseni vihreä. Meillä oli silloin vielä kaksi autoa, söin lihaa, matkustelimme… Mutta sitten ymmärsin, että ehkä riitän tällaisena kuin olen. Ja olen todellakin riitänyt. En ole kuullut elämäntavoistani yhtään negatiivista sanaa keneltäkään toiselta vihreältä. Ja viime vuosina olen myös tehnyt paljon luontevia vihreitä valintoja ja elämänmuutoksia, jotka tuntuvat oikeilta.

Vihreät on puolueeni. Me emme ole täydellisiä, kaukana siitä, mutta meillä on vilpitön pyrkimys yhteiseen hyvään. Teemme virheitä ja vääriä ratkaisuja, koska sellaisia ihmiset ovat. Mutta arvoihimme olen voinut luottaa jo toistakymmentä vuotta, ja mitä pidemmälle olen elänyt, sitä kirkkaammiksi ne arvot ovat kirkastuneet. Luonto, ympäristö, koulutus, sivistys, kulttuuri, tasa-arvo, köyhyyden torjunta, reilu yrittäjyys, säästeliäs elämäntapa, kestävyys, ihmisoikeudet, eläinten oikeudet – vilpitön pyrkimys parempaa maailmaa kohti.

IMG_8833

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s